Genís Sinca ens presenta el seu llibre “Aquells homes amb barba”

El proper dijous, 29 d’octubre, l’escriptor i periodista Genís Sinca, ens presenta el seu darrer llibre “Aquells homes amb barba”

Aquells homes amb barba és la biografia inèdita del farmacèutic manresà Josep Esteve i Seguí (1874-1927), prohom de gran força aglutinadora responsable de les trobades intel·lectuals a la rebotiga de la farmàcia Esteve de la Plana de l’Om de Manresa, establiment històric que recentment ha celebrat 225 anys d’existència. Al darrera de les famoses reunions, on hi destacaven manresans de primer ordre com el diputat Leonci Soler i March, metges com Oleguer Miró i Borràs, o el mític arxiver Joaquim Sarret i Arbós, tots caracteritzats amb la imatge barbada de començament del xx, hi ha la fundació d’entitats històriques com el Centre Excursionista de la Comarca del Bages CECB (1905), l’Esbart Manresà de Dansaires (1909), així com l’Orfeó Manresà (1901), de les que Esteve i Seguí va ser-ne co-fundador.

L’èxit dels “Polvos de Vichy Esteve”, que ell mateix produïa a la farmàcia de la Plana, són a l’inici de la indústria farmacèutica creada pel seu únic fill, Antoni Esteve i Subirana, i de la multinacional que en l’actualitat dirigeixen els hereus.

La biografia de Josep Esteve i Seguí inclou el recull íntegre dels 1595 refranys i adagis que el farmacèutic va publicar al Butlletí del CECB al llarg de dues dècades, fins el seu traspàs, el 1927, moment en que la ciutat restà colpida per la mort prematura d’un dels manresans il·lustres més fascinants i desconeguts.

Aquesta obra ha estat guardonada amb el premi de Medicina i Sanitat Comarcals 2014 atorgat per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Biografia de l’autor

Genís Sinca i Algué (Manresa, 1970) és un escriptor català, guanyador del premi Josep Pla de narrativa de 2013. És llicenciat en Periodisme. Va treballar molts anys fora de Catalunya, essent lector de català a la Universitat de Heidelberg, redactor en el Diari d’Andorra, i corresponsal a Itàlia pel diari Avui i de COMRàdio. S’ha dedicat al periodisme d’investigació amb una sèrie de biografies inèdites de personatges catalans del món de la política i la cultura, publicades a La Vanguardia i al “Quadern” de El País, sota el títol d’”Històries de fa poc”.

La seva novel·la guanyadora del premi Josep Pla de 2013 porta el títol d’Una família exemplar i és una sàtira o sarcasme de dues nissagues familiars originàries de Tortosa i de Manresa. Aquesta novel·la és la primera de Genís Sinca. Abans havia publicat una biografia de Francesc Candel La providència es diu Paco (2008) i l’assaig Vida secreta de nuestros médicos, on narrava la vida i obra de 20 metges importants espanyols del segle XX com Ramón y Cajal, Gregorio Marañón, Severo Ochoa o Santiago Dexeus.

Comparteix