L’escriptora Conxita Tarruell ha presentat el seu llibre “Seguint el rastre de Nelson Mandela. Un viatge per Sud-àfrica” a l’Ateneu

De vegades les grans conseqüències dels nostres actes poc tenen a veure amb les nostres intencions. La Conxita Tarruell i la Rosa Pi tenien interès en millorar les habilitats en llengua anglesa i van pensar que a Sud-àfrica era un bon lloc. Poc sabien dels avatars que els hi esperaven.

Inicialment la Ciutat del Cap, la segona ciutat de Sud-àfrica i molt a prop del Cap de Bona Esperança va ser el seu destí. Una ciutat que per dimensió, clima, amabilitat i orografia els hi va recordar molt a Barcelona.

Des de la Muntanya de la Taula, farcida de flors, es visualitza la ciutat, una de les mes boniques del món. Des d’aquella alçada sovint els parapentistes es llencen al vuit i arriben a la platja. Un actiu port era el punt on històricament fondejaven les embarcacions provinents d’Àsia que encara no disposaven del Canal de Suez.

Una reserva al nord-est del país, el Parc Kruger on es poden visualitzar els grans mamífers com el rinoceront, l’elefant, el lleopard o el búfal, i encabat les visites a les ciutats Johannesburg i Pretòria construeixen la amena exposició i les imatges de la presentació corresponent als tres primers capítols del llibre «Seguint el rastre de Nelson Mandela»

La última part de la presentació es centra en la visita de la presó on va estar confinat en una cel·la de ínfimes dimensions, les vivències compartides amb les últimes setmanes del gran humanista africà i la mobilització social al voltant del hospital on estava ingressat. Això va ser el que va animar a plasmar en un llibre el recull d’aquestes experiències i el llegat de Mandela.

La relació amb l’arquebisbe anglicà Desmond Tutu guardonat en el 2014 amb el Premi Internacional de Catalunya que va acabar d’animar a la Conxita va acabar el llibre que avui s’ha presentat a l’Ateneu Terrassenc.

En acabar el grup coral “Les veus d’Evohè” ha interpretat diversos cants africans.

Comparteix