Hem conegut el Barri de Sant Pere!

Resum de la Ruta Cultural nº 17 al Barri de Sant Pere. (Projecte Barris de Terrassa)
Fotografies: Yol Llubes  VEURE FOTOS

 

1 – Hem començat parlant sobre els orígens del barri a la placeta de la Creu.

La seva història i de la família Vileta.

2 – En el carrer de Joan Artigues (sota el Moli), hem fet un resum molt ampli de la zona – antic espai de la Font de l’Apotecari i l’entorn.

3 – En el carrer de la Llibertat hem recordat l’escola parvulari de la mestra Pilar Gelabert coneguda popularment com “La Bandera “.

També hem recordat el Saló i el Cinema després Imperial.

4 – En el carrer d’Ègara, hem recordat a Pau Riba i Borrell un conegut rellotger de Terrassa, de principis del segle XX, que va presentar l’any 1904 un motor inventat per ell mateix. Es tractava d`una bomba elevadora d’aigua amb funcionament de rellotgeria.

5- En el carreró de Sagunt hem parlat dels dos masos que havien al barri : Can Fatjó i Can Pous.

6- En el carrer de l’Autonomia nº110 hem vist la placa commemorativa a la porta de la que va ser casa seva de l’Emili Miró fundador dels Castellers de Terrassa.

7- En el carrer de Mossèn Pursals, us em explicat tota l’evolució des de quan el tren del Nord va arribar a Terrassa l’any 1856. – fins la conversió al Parc del Nord actual.

8 – La Plaça i el Mercat del Triomf, un punt molt important del barri.

9 – Records i història del antic camí del Pla de l’Atmellera.

10 – Can Minguet, recull i història..etc   

Moltes gràcies a la Laura Bigordà presidenta del Mercat del Triomf  i a tots i totes que teniu una parada al mercat, per la vostra amabilitat i per el vostre acolliment al nostre projecte.

Moltes gràcies Yol Llubes per donar imatge a tot aquest treball.

Moltes gràcies Evaristo Roldan per donar-nos el suport en aquesta ruta i per la bona feina que fas al barri, a la Asun i a tots el membres de l’Associació.

Moltes gràcies Mingo Ferran has fet un molt bon treball i ha estat un plaer molt gran haver treballat plegats.

Ens hem deixat moltes coses per explicar o organitzar en escriure aquesta ruta que són molt importants i significatives.

Es que hi ha i hi ha hagut moltes persones que han treballat pel barri, alguns estan aquí, o no han vingut. I altres, els que ja no es troben amb nosaltres els enviem un recordatori d’agraïment i volem que sàpiguen que sempre els portarem sempre al nostre cor.

Moltes gràcies.

 

Ferran Peña i Mingo Ferran

 

 

Comparteix