Visitem l’exposició “Rastres, rostres i retrats”, de Miquel Mas

Resum elaborat per Ferran Peña, de la visita a l’exposició “Rastres, rostres i retrats”, de Miquel Mas.
Recull fotogràfic de Rafael Morante. Veure fotografies

 

Miquel Mas ens presenta un recull de la seva obra centrada en el retrat. Pinta retrats que van des del llenguatge hiperrealista fins a l’expressionisme, i ho fa amb la utilització de diferents tècniques: llapis, acrílics, o collage.

Neix a Rubí (Barcelona), el 1948. Va ser identificat com a dibuixant precoç ja en edat escolar i va exposar per primera vegada als 13 anys. Va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona i va aprendre litografia al Conservatori de les Arts del Llibre.

Durant la seva trajectòria, de més de cinquanta anys, ha investigat i desenvolupat diferents maneres d’expressar-se plàsticament. Des del 1976, es comença a dedicar plenament a la pintura, ha exposat arreu de Catalunya, Mallorca, Madrid, Saragossa, Castelló, Galícia, Düsseldorf (Alemanya), Guadalajara (Mèxic) i Clichy (França). Ha participat en escenografies per a espectacles de dansa, teatre i òpera.

En aquesta exposició, reuneix dos dels seus coneixements: la tècnica pictòrica i la tècnica en construcció dels rostres per donar al retrat categoria d’obra d’art.

Em vist una obra que aposta per codis que condensen i evoquen molts anys d´activitat.

Qui no tingui antecedents de Miquel Mas pot descobrir un artista original , excepcional , diferent d´ubicar , que ha construït la seva trajectòria traçant un cami sempre prou distant del corrent principal que dictaven la critica o la moda.

Un artista que ha voltat pel món i ha tastat i reciclat moltes tradicions estètiques – de Mèxic a l’Índia o al cor de l´Africa com podem contemplar aquí , però que ha tingut sempre l´ancora fixada en el Vallès.

A cada exposició, demana incrementar el temps de contemplació de cada peça.

S´ho val.

És cosa del seu talent.

 

Ferran Peña

 

Comparteix