Un recorregut històric per la maçoneria

Resum elaborat per Ferran Peña, de la visita a l´exposició “Maçons! Una mirada actual a una institució centenària” d’aquest mati al Palau Robert de Barcelona.

Fotografies a càrrec de Matilde García  Veure fotografies

Amics :

“Hi ha un vincle entre els successos que es desenvolupen a la maçoneria i el que passa al món”, si es pensa en el món occidental, “la maçoneria és una via que permet explicar el procés evolutiu de les societats”.

Per això, aquesta exposició , presenta un recorregut històric al voltant dels esdeveniments que la maçoneria ha protagonitzat i els relaciona, directament, amb els fets més rellevants que s’han produït al món, a Espanya i també a Catalunya.

Els maçons es defineixen com a “lliurepensadors”, raó per la qual històricament han estat mal vists pel poder i perseguits al llarg de la història, motiu pel qual han hagut de mantenir “una certa discreció pel que fa a les seves pràctiques”.

“L’Església ha estat un dels enemics més poderosos de la institució maçònica”, ja que es tracta d’un organisme contrari a la creença maçònica que hi ha “un Gran Arquitecte de l’Univers” i que no correspon amb el Déu cristià.

“El Gran Arquitecte de l’Univers dóna pas a la lliure reflexió i, en canvi, la fe no és un tema de reflexió” perquè sempre hi ha un intermediari.

Moltes gràcies a la direcció del Palau Robert i moltes gràcies a tots vosaltres per venir.

Ferran Peña

Comparteix