Terrassa és Jazz!

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat que s’ha dut a terme el 16 de novembre al Casal Cívic de Ca N’Aurell
Fotografies: Yol Llubes  VEURE FOTOS

“Terrassa és jazz“ narra la història del jazz a Terrassa, una tradició que es remunta a l´any 1935 , quan es va crear el “Hot Club“.

La guerra civil va tallar de manera contundent l´evolució d‘aquest tipus de música a la nostra ciutat , fins el 1954 any en que es va recuperar l´activitat jazzística.

El 1971 va néixer la Jazz Cava, per on durant de 14 anys van passar les figures més importants del jazz nacional i internacional.

El 1982 neix el Festival de Jazz de Terrassa i el 1985 la Jazz Cava es veu obligada a tancar, però el Festival continua celebrant-se ininterrompudament malgrat que durant 9 anys la ciutat  va estar sense una cava de jazz on fer temporades regulars de concerts.

El 1994 s´inaugura la Nova Jazz Cava , amb la particularitat de ser la primera cava de jazz del món de titularitat municipal, una Nova Jazz Cava que ha retornat des de fa casi 30 anys el jazz a Terrassa de manera regular i que ajuda a formar noves generacions de músics de jazz.

L´Antoni Verdaguer ha creat un document històric de Terrassa, com va néixer un moviment al voltant de la música que ha esdevingut un dels trets identitaris de la ciutat.

El jazz ja és patrimoni de la ciutat i per això és pot afirmar que TERRASSA ÉS JAZZ .

 

Ferran Peña

Comparteix