Rosa Aguado i la passió pel teatre

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat celebrada aquest dissabte, 9 d’abril
Fotografies de: Maria Rosa Raspall Mira les imatgesRafael Morante Mira les imatges

La Rosa Aguado és una Actriu i directora terrassenca, llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, durant molts anys vinculada a l’elenc artístic d’El Social, i que pertany al Quadre de Veus de Radioteatre des de començaments de la dècada de 1980.

Ha cursat un postgrau de “Teoria Crítica de Teatre” i s’ha format en “Direcció escènica” per a ESO i Batxillerat.

Ha seguit cursos de poesia amb Salvador Oliva i Alicia Sánchez i d’interpretació davant de càmera al projecte “Working together” impartit per Bob McAndrew , entre altres .

És Actriu, fundadora i presidenta d’Acció Teatre.

Compte, a més, amb una trajectòria destacable en diferents àmbits de la interpretació professional.

Al camp del cinema, ha intervingut en pel·lícules com “La teranyina” i “Morir sense morir” d’Antoni Verdaguer, “L’any del diluvi” d’Antonio Chavarrias el 2004; “Dancing” de Jan Baca, “Platillos volantes” i “El bosque” d’Oscar Albar, o “Uruguai” de Rafael de los Arcos.

A la televisió, ha participat en diferents sèries de TV3, “Pepe Carvalho”, “Laberint d’ombres”, “Porca misèria”, “El cor de la ciutat”, “La riera” o “Dia i nit”

Com a actriu de doblatge, ha participat en nombroses produccions posant veu a un extens ventall de personatges de tots els registres.

Als escenaris teatrals, ha intervingut en diferents muntatges, com “Terra Baixa”, el 1980, “La dona jueva”, el 1990, “La casa de Bernarda Alba”, el 1991; “Don Juan Tenorio”, el 1993; “Follia d’amor”, el 1994; “Yerma”, el 1995, o “El verí del teatre” de Rodolf Sirera, estrenada el maig de 2004 al “Teatre Alegria” de Terrassa “Una llum entre grisos” de Bertolt Brecht al 2014 i “Les traces del silenci” d’Esther Lázaro al 2021, entre altres.

Com hem pogut comprovar, la Rosa Aguado és una artista molt compromesa i aboca el seu cor i ànima.

En la seva actuació destaca la naturalitat, la sensibilitat i l’autenticitat, tant en comèdia com en drama, i la seva capacitat per empatitzar amb totes les emocions.

Una artista amb majúscules amb les més fermes tradicions i senyals d’identitat d’una terra i d’una ciutat, la seva, que és Terrassa

La Rosa Aguado va estar escollida Capgròs de l’Any 2019.

Moltes gràcies Rosa per tot el que ens has ensenyat i et desitgem de tot cor èxit, que ja el tens.

Avui reps una nova distinció , la de tots nosaltres i la de l´Ateneu Terrassenc.

Aquest és el nostre aplaudiment.

Moltes gràcies

Comparteix