Visita a l’exposició “Aquarel·la. Una ofrena a la Ciutat, a la meva mare i a la meva filla”, de Teresa Jordà Vitó.

Resum elaborat per Ferran Peña, de la visita a l’exposició “Aquarel·la. Una ofrena a la Ciutat, a la meva mare i a la meva filla“, de Teresa Jordà Vitó, el passat 24 d’abril.
Fotografies de Rafael Morante. Veure fotografies

 

Aquarel·la és un projecte d’obra feta des del 1975 fins ara, on consten més de 100 obres de l’egarenca Teresa Jordà.

Una ofrena floral a la ciutat, la seva filla i la seva mare.

Es tracta d’una trajectòria aquarel·lista on hi caben suports molt diversos: papers, fils de seda, de cotó, de cànem; petits i grans formats, tridimensionals, sedes, esmalts de llautó, etc.

Una selecció d’obres íntimament lligades entre si.

Hem tingut el plaer de tenir a l’artista amb nosaltres.

Teresa Jordà Vitó és una de les artistes terrassenques amb una trajectòria professional més llarga en el món de les pràctiques artístiques contemporànies.

És un clar exponent d´artista que arrisca, que sempre va més enllà a la recerca de noves formes d´expressió en un mon com l’aquarel·listic , on pot semblar que el pas del temps ja ha legitimat unes formes de treballar preestablertes.

Per una artista privada de la comunicació sonora, la proximitat física amb els materials, el moviment del pinzell i la reverberació cromàtica, son el seu camp de treball excepcional on redimir tots els seus sentits.

El murmuri i la bellesa del color guien el seu escenari, així com l´encaix de materials la porta a la recerca d´una nova dimensió pictòrica.

Una artista amb majúscules amb les més fermes tradicions i senyals d´identitat d´una terra i d´una ciutat , la seva , que és Terrassa.

 

Ferran Peña

 

Nota : La Teresa m’ha donat permís per comunicar-vos que el proper dimecres dia 27 la nomenaran “Acadèmica d’Honor” de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Comparteix