Les plantes d’alta muntanya i les seves adaptacions ecològiques”

El biòleg Àngel M. Hernández Cardona ens va oferir aquest dimarts, 19 de gener de 2016, una conferència titulada “Les plantes d’alta muntanya i les seves adaptacions ecològiques”

En aquesta conferència es van tractar, amb projecció d’imatges, aquests temes: tipus i estatges de vegetació; arbres caducifolis i coníferes, una defensa contra el fred; pol·linització; matolls i landes; prats, com a resultat de la pastura; defenses contra els herbívors: punxes, verins, etc.; i altres adaptacions ecològiques: plantes rupícoles, hidròfiles, paràsites i insectívores.

En el mateix acte es va presentar, amb assistència de l’editor, Sr. Jordi Suades, d’Editorial Farell, el llibre Flors dels Pirineus (2015), amb texts del conferenciant i fotografies de Joan Altimira Noguero. En aquest llibre són tractades 170 plantes amb flors, recull que ens dóna una idea de la gran biodiversitat dels Pirineus i també ens permet copsar la bellesa i l’encant d’aquestes flors.

De cadascuna s’inclou una fotografia, es fa la descripció, s’indica l’època de floració, es dóna la distribució i l’hàbitat, es comenten els noms, es refereixen les aplicacions i finalment s’afegeixen altres dades d’interès. Resumint, es pot dir que aquest llibre és un tast de la rica flora pirenaica.

Comparteix