Joan Botella augura una reforma profunda de la Constitució Espanyola

(Text extret del web de Federalistes d’Esquerres)

L’Ateneu Terrassenc del passeig del Vapor Gran ha estat escenari dilluns 18 de gener d’una conferència a càrrec de Joan Botella en un acte organitzat per la Plataforma per a la Renovació Democràtica. Botella ha defensat que la solució al conflicte a Catalunya serà una reforma profunda de la Constitució Espanyola

“La independència de Catalunya s’ha presentat com una possibilitat molt fàcil i immediata, cosa que ha generat una il.lusió col.lectiva, que es transformarà en indignació quan els ciutadans se n’adonin que no es farà”. És una de les qüestions que Joan Botella, degà de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i vicepresident de Federalistes d’Esquerres, ha abordat a la xerrada que ha portat per títol “Any Nou, Nova política”.

En aquest sentit, Botella ha recordat que mai ha tingut èxit la secessió dins un estat democràtic, sinó que aquests processos sempre han passat en estats autoritaris en crisi o en situacions colonials i ha pronosticat que la solució al conflicte a Catalunya serà una reforma profunda de la Constitució Espanyola, que haurà d’incloure la possibilitat que Catalunya voti “què vol ser”. I respecte als dubtes que es puguin fer aquestes reformes a Espanya, ha assegurat que “són més possibles que la independència”.

A la conferència, el vicepresident de Fed s’ha referit als nous partits recordant que alguns els titllen de “populistes”, però en realitat els integren persones joves, formades però en una situació laboral precària, i que han sabut connectar amb col.lectius desesperats. Davant d’aquest fenomen, i el seu èxit electoral, la política establerta no ha sabut reaccionar, i ara cal reaprendre a fer política, parlant amb els altres i entenent-se.

A la conferència a Terrassa promoguda per la Plataforma per a la Renovació Democràtica hi van assistir un centenar de persones, entre les quals dirigents polítics actuals i antics alts càrrecs locals.

Comparteix