Les plantes d’alta muntanya i les seves adaptacions ecològiques

Aquest passat dimarts, dia 19 de gener,  l’Ateneu ha acollit una interessant conferència impartida pel botànic Àngel M. Hernández Cardona,  titulada “Les plantes d’alta muntanya i les seves adaptacions ecològiques”

Al mateix temps, també va presentar el llibre Flors dels Pirineus, fet amb la col·laboració en la part gràfica del conegut fotògraf de natura Joan Altimira Noguero, i publicat per Farell dintre de la col·lecció “Llibres de muntanya”.

El recull i estudi de 170 plantes amb flors ens dóna una idea de la gran biodiversitat dels Pirineus i també ens permet copsar la bellesa i l’encant d’aquestes flors. De cadascuna s’inclou una fotografia, es fa la descripció, s’indica l’època de floració, es dóna la distribució i l’hàbitat, es comenten els noms, es refereixen les aplicacions i finalment s’afegeixen altres dades d’interès. Podem dir que aquest llibre és un tast de la rica flora pirenaica.

 

Àngel Manuel Hernández Cardona (Barcelona, 1948) és llicenciat en Ciències, doctor en Ciències Biològiques, exprofessor d’universitat de Botànica i catedràtic d’institut jubilat de Ciències Naturals. Obtingué el certificat d’Aptitud Pedagògica. És titulat en Recerca Històrica i Filològica Aplicada i en Recerca als Arxius Locals. Fou pensionat al Museu Etnològic de Barcelona i a l’Institut Botànic de Barcelona. Posseeix certificats d’Escola Oficial d’Idiomes en alemany, anglès, català i francès. Ha estat guardonat per diverses institucions científiques o entitats (Ministeri d’Educació i Ciència, CIRIT-Generalitat de Catalunya, Institut d’Estudis Catalans, Societat Catalana de Biologia, Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Instituto de Estudios Albacetenses i Ajuntament d’Olesa de Montserrat). És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Comparteix