La meva Ca n’Anglada

Resum elaborat per Ferran Peña, de la ruta cultural a Ca n’Anglada del dissabte 4 de juny
Fotografies de l’activitat a càrrec de Rafael Morante Veure fotografies

 

La meva Ca n’Anglada

Aquella Ca n´Anglada, la que mai he deixat d´estimar. 

Barris de Terrassa nº 11 

Un barri que va néixer a les primeres dècades del segle XX, quan ciutadans procedents de diversos punts de l’Estat espanyol es van instal-lar al voltant del carrer de Mossèn Àngel Rodamilans i van edificar els seus propis habitatges.

Hem traçat aquest mati una línia evolutiva de la història del barri fins als nostres dies.

Us he explicat l’origen i la història de la Masia de Ca n´Anglada i de la Capella de Sant Cristòfol de Ca n´Anglada.

A la plaça de Ca n´Anglada, el punt principal de la història del barri , hem parlat i hem estat a l’església , de l´ensenyament , de l´antic caràcter obrer , reivindicatiu i antifranquista que la va convertir en la “plaça roja“. 

Recordar també els veïns que construïen ajudant-se els uns als altres, els caps de setmana, perquè la resta del temps el passaven a les fàbriques, fent hores extres per pagar els maons i el ciment.

Moltes gràcies Col-lectiu de Dones de Ca n´Anglada , per convidar-nos i compartir aquest projecte : Núria , Loli, Paqui , Lola , Dolors , Roser ..a tot el col-lectiu

Moltes gràcies al Mossèn Miguel Ángel Jaimes tot i portant poc temps al barri ha volgut estar amb nosaltres per col-laborar com cal.

Moltes gràcies Jaume Sabaté per els teus comentaris.

També vull agrair el treball fotogràfic que fa en tot moment el Rafael Morante.

Més enllà de la política municipal hi ha col·lectius i persones en el barri que treballen i han treballat per a la integració tenint com a base el diàleg entre comunitats des del seu inici. 

No he anomenat a tots els que han lluitat i treballat pel barri , però vull que sàpiguen des d’aquí que els porto al meu cor.

Moltes gràcies .

 

Ferran Peña

Comparteix