La història del Club del Mar

Resum elaborat per Ferran Peña, de l'activitat celebrada el 21 de setembre al Centre Cívic President Macià.
Fotografies de Yol Llubes  Veure fotos

La història del Club del Mar de Terrassa ens mostra una perfecta simbiosi entre inquietud i rauxa sentida envers l’element aquàtic.

Això acredita un mèrit extraordinari del col·lectiu, que cal valorar en justa mesura. No només per l’obvietat que Terrassa no té mar. Alhora perquè, des dels inicis, van convertir aquelles ganes en una activitat social oberta a tothom, orientada a la cultura, al gaudi i al coneixement rigorós en qualsevol vessant.

El Club del Mar ve a ser una història profundament humana d’amistat. Nascuda i bastida a partir d’una relació amorosa amb el mar i uns illots: Els Columbrets, arxipèlag i reserva natural que es troba a 50 quilòmetres del cap d’Orpesa, a la costa de Castelló de la Plana. Extensiu, tanmateix, a Cadaqués, el Cap de Creus i Cala Bassa d’Eivissa.

És en aquests indrets on aquesta colla d’enamorats del mar començà a descobrir tots aquells valors que ens fan prosperar comunitàriament.

"La mar mai no diu prou", com diu l’adagi. Només captiva, encisa i demana dedicació. Des d’aquí, reconec sentidament la vàlua i la força d’una tasca encomiable. D’una banda, la dels socis fundadors. De l’altra, la terrible - El mar mai no es mou sense vent. En aquest cas, el vent el configuren tots ells.

Ferran Peña

 

 

Comparteix