La història de Vallparadís de la mà de Mingo Ferran

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat “Mingo Ferran ens presenta: Vallparadís, del plistocè fins als nostres dies.”, celebrada el 25 de gener al Casal Cívic de Ca n’Aurell
Fotografies de Yol Llubes  VEURE FOTOS

La hipòtesis més estesa es que fa un milió d’anys, més o menys, tingué lloc uns esdeveniments hidrològics de tipus catastròfics que provocaren la destrucció d’una zona humida, aigües amunt a l’actual torrent de Vallparadís, prop de Matadepera, que va provocar l’arrossegament de tot el que va trobar al seu pas.

Hem de tenir en compte, que per aquella època els torrents de Vallparadís i de Monner, que actualment tenen un naixement molt planer al Pla del Bon Aire i al nord del Pla del Garrot, antigament eren els llits del curs de la riera de les Arenes i amb la riuada del 1962, ja saben com les gasta aquesta riera.

Mingo Ferran ha fet una exposició cronològica molt interessant de la zona a partir dels seus inicis , fins els nostres dies.
Ens podria explicar molts més detalls de cada punt que ha tractat però tots sabem que tenim el temps limitat.

Mingo Ferran ha treballat molt per una ciutat, una Terrassa que se sent i s’ha sentit sempre seva i entén la feina de l’historiador com a obligació de reconèixer aquells elements que apuntalen la vida i evolució d’una ciutat i l’obligació d’intentar preservar-los.

Mingo, recordo una frase teva amb afecte, d’aquell dia que vam quedar al matí tot fent un tallat per preparar aquesta xerrada:
“estic jubilat però no retirat”

Esperem que continuïs molts anys treballant per la nostra ciutat, comptem amb tu.

Ferran Peña

Comparteix