Inaugurada l’exposició de la cinquena edició del Projecte Barris de Terrassa

Resum elaborat per Ferran Peña
Fotografies de Yol Llubes  VEURE FOTOS

Aquest projecte va començar arran de les Rutes Culturals que anem fent de “Barris de Terrassa” a l’Ateneu Terrassenc des de fa uns anys.

La idea és nostra i de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord (que també van col·laborar amb nosaltres a la ruta que vaig escriure i dirigir el 22 de febrer de 2022 al barri).

Ara li toca el torn a l’Associació de Veïns i Veïnes del Segle XX, donant continuïtat al nostre projecte en aquesta quarta edició.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord, de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina , de l’Associació de Veïns de Ca N’Aurell , de l´Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou – Zona Esportiva , l´Associació de Veïns del Segle XX del Museu de Terrassa i  de l’Ateneu Terrassenc, pensem que com en tot procediment col·laboratiu, participació i connexions són processos inherents a la producció cultural i, per això, l’art és significatiu per a la societat més enllà del gaudir estètic.

Com a dispositiu per produir i disseminar coneixement, la institució cultural avui té la responsabilitat de treballar per a la societat i també amb la societat.

Tenim que treballar tots plegats amb el convenciment que l’art i la cultura són un indret fèrtil per produir i distribuir coneixement en la societat i requereix que aquest treball pugui ser construït i compartit en tot l´espai social.

Tots i totes les persones i els artistes dels nostres barris de Terrassa, ocupen una posició clau en la producció de coneixement a través de l´art, i és per això que cal vetllar per la seva llibertat creadora i alhora facilitar-los els mitjans més idonis per realitzar i difondre el seu treball.

La nostre intenció és que aquesta exposició que ja és la cinquena, d’aquest projecte tingui continuïtat animant a les Associacions de Veïns de la nostra ciutat en aquest projecte de barris.

Ens agradaria molt que vosaltres els artistes, que heu participat en aquestes cinc edicions que portem, proposeu idees, com poden ser tallers, exposicions, xerrades..etc i ho proposeu a cada president de barri, també o podeu fer totes les persones que m’esteu escoltant.

Aquest ha de ser un punt d’unió bàsic per a tothom i que reforça aquest projecte.

Des de que vam començar al febrer de l’any passat, ja hem fet quatre activitats al barri de Sant Pere Nord i en tenim una altre programada per el dia 7 de març.

També n’hem fet tres a Ca N’Aurell, i en tenim una altre programada per l’11 d’abril.

També vam fer una activitat al Poblenou el mes de desembre de l’any passat i de moment en tenim una confirmada el 21 de setembre aprofitant les festes de la tardor del barri.

El projecte va endavant gràcies a tots vosaltres.     

Moltes gràcies.

Ferran Peña

Comparteix