Els nens desapareguts de la riuada de 1962

Crònica elaborada per Ferran Peña, de l’activitat celebrada el 15 de febrer a l’Ateneu
Fotografies: Yol Llubes VEURE FOTOS

La nit del 25 de setembre de 1962 roman encara a la memòria de moltes localitats de la província de Barcelona com la nit en què l’aigua s’ho va endur tot pel davant.

La coneguda com la riuada del Vallès va deixar un miler de persones mortes o desaparegudes i quantiosos danys materials.

Seixanta anys després, encara queden preguntes sense respondre, com quin va ser el destí dels infants desapareguts, aquells que les seves famílies encara ara busquen. O si aquests nens i nenes dels que mai varen trobar-ne els cossos podrien estar relacionats amb els centenars de peticions d’adopció que es van rebre en aquells dies.

No hi ha cap registre dels nens desapareguts en les riuades del Vallès.

Com és que es va tancar precipitadament el sumari judicial que investigava les causes i les conseqüències del desastre?

Hem tingut una conferència molt interessant amb l’Associació de Nens Desapareguts de la Riuada 1962, a càrrec de Anna Maria Martínez i Susanna Escalera.

És una entitat que va néixer amb la idea de cercar els nens que van desaparèixer arran de la riuada. A més d’homenatjar a aquells que van lluitar per sortir dels funestos efectes de la inundació.

Fruit d´això, al llarg dels anys s´han fet desenes d’investigacions a partir de la documentació de l’arxiu, per esbrinar quines conseqüències van patir els centenars de persones que van ser afectades.

 

Estarem al vostre costat per contribuir a trobar la veritat.

 

Ferran Peña

Comparteix