Inaugurada al Poble Nou la 4ª edició de l’exposició col·lectiva d´art Projecte Barris de Terrassa

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’acte d’inauguració de la 4ª edició de l’exposició col·lectiva d´art Projecte Barris de Terrassa al Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer
Fotografies: Yol Llubes  Veure fotos

Aquest projecte va començar arran de les Rutes Culturals que l’Ateneu Terrassenc està fent de “Barris de Terrassa” des de fa uns anys.

La idea és nostra i de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord (que també van col·laborar amb nosaltres a la ruta que vaig escriure i dirigir el 22 de febrer de 2022 al barri).

Ara és el torn a l’Associació de Veïns i Veïnes del Poble Nou, donant continuïtat al nostre projecte en aquesta quarta edició.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord , de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina , de l´Associació de Veïns de Ca N´Aurell , de l´Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i de l’Ateneu Terrassenc, pensem que com en tot procediment col·laboratiu , participació i connexions són processos inherents a la producció cultural i, per això, l´art és significatiu per a la societat més enllà del gaudir estètic.

Com a dispositiu per produir i disseminar coneixement, la institució cultural avui té la responsabilitat de treballar per a la societat i també amb la societat.

Tenim que treballar tots plegats amb el convenciment que l´art i la cultura són un indret fèrtil per produir i distribuir coneixement en la societat i requereix que aquest treball pugui ser construït i compartit en tot l´espai social.

Tots i totes les persones i els artistes dels nostres barris de Terrassa, ocupen una posició clau en la producció de coneixement a través de l´art, i és per això que cal vetllar per la seva llibertat creadora i alhora facilitar-los els mitjans més idonis per realitzar i difondre el seu treball.

La nostre intenció és que aquesta exposició, que ja és la quarta , d’aquest projecte, tingui continuïtat animant a les Associacions de Veïns de la nostra ciutat en aquest projecte de barris.

Ens agradaria molt que vosaltres, els artistes que heu participat en aquestes quatre edicions que portem, proposeu idees, com poden ser tallers, exposicions, xerrades..etc. i ho proposeu a cada associació de veïns i veïnes. També ho podeu fer totes les persones que m’esteu escoltant.

Aquest ha de ser un punt d’unió bàsic per a tothom i que reforça aquest projecte.

Des de que vam començar al febrer d’aquest any, ja hem fet tres activitats al barri de Sant Pere Nord i en tenim una altre programada per el dia 15 de desembre.

També n’hem fet una a Ca N’Aurell.

Aquest mes de novembre en farem una altre a Ca N’Aurell i ja en tenim confirmada una altra més per el mes de gener del proper any.

Estem esperant una confirmació per fer també una altra activitat abans d’acabar l’any a La Maurina.

També tenim previst fer-ne una aquí al Poblenou per el mes de desembre.

Dos barris propers que s’hi incorporaran al nostre projecte són el barri del Segle XX ,  el dia 2 de febrer de 2024 i el barri de Can Roca, a primers de maig també de 2024.

El projecte va endavant gràcies a tots vosaltres.

 

Ferran Peña

 

 

Comparteix