Curs: La renovació pedagògica a Catalunya

L’Ateneu Terrassenc col·labora en el curs “La renovació pedagògica a Catalunya“, organitzat per Òmnium Cultural Terrassa, on s’aprofita una triple commemoració i es vol reflexionar sobre la renovació pedagògica a Catalunya, justament en un moment crucial en el debat sobre el paper de l’escola en general i l’escola pública catalana en concret.

Enguany fa 150 anys que va néixer Rosa Sensat, mestra pionera en la divulgació de la renovació pedagògica i directora de la secció de nenes de l’Escola del Bosc de Montjuïc, inspirada en els corrents d’avantguarda europeus i en l’aprenentatge actiu.

A principi d’aquest 2023 també s’ha tancat la commemoració del centenari de l’Escola del Mar, referent destacat de l’aplicació dels principis de l’Escola Nova, inicialment sota la direcció del pedagog Pere Vergés.

I a partir del mes d’abril han començat els actes del centenari de l’Escola Parc del Guinardó, de la qual Dolors Palau fou la primera directora.

El curs tindrà lloc els dimecres 8, 15 i 22 de novembre de 2023 de 19.30 a 21 h a l’Aula Magna de la Factoria Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340).

Per tal de participar al curs cal inscriure-s’hi prèviament.

Més informació i inscripcions al web d’Òmnium

Comparteix