Hem conegut al Dr. Xavier Sierra Valentí

Aquest dimarts 31 de gener del 2023 hem visualitzat el documental del Director Antoni Verdaguer sobre la biografia del Dr. Xavier Sierra Valentí (1952).

La seva professió de dermatòleg l’ha desenvolupada primordialment a Terrassa, ciutat amb la que ha establert un ferm vincle equiparable a la seva Girona de la infància o de Reus on es va passar la seva adolescència i el període universitari.

Els seus interessos culturals l’han portat a experimentar en els àmbits de la poesia, la pintura i en intentar aplicar els seus coneixements en dermatologia a la interpretació de moltes obres d’art de la història mundial de la pintura. En aquest sentit ha destacat en la recopilació de les mils observacions fetes amb els ulls del dermatòleg i alhora humanista, publicades en el seu blog  de visita molt recomanable per la qualitat dels seus comentaris raonats.

El documental transita pels diferents entorns on el Dr. Sierra Valentí ha desenvolupat totes les variades facetes de la seva vida amb imatges hàbilment captades per l’ull de l’Antoni Verdaguer en l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Real Academia de la Medicina, el Centre de Lectura de Reus, la Casa Alegre de Sagrera o les Esglésies de Sant Pere (Seu d’Ègara).

Crònica de l’acte realitzada per Josep Maria Sans

Fotografies de Josep Maria Sans

Veure el documental

Comparteix