Inaugurada l’exposició col·lectiva: Projecte Barris de Terrassa

Resum elaborat per Ferran Peña
Fotografies de Rafael Morante  Veure fotos Notícia a Canal Terrassa TV    Veure vídeo

Hem organitzat aquesta exposició arran de les Rutes Culturals que anem fent de “Barris de Terrassa” a l’Ateneu Terrassenc – des de fa uns anys.

La idea és nostra i de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord (que també van col·laborar amb nosaltres a la ruta que vaig escriure i dirigir aquí el barri fa un any).

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord i l’Ateneu Terrassenc, pensem que com en tot procediment col·laboratiu , participació i connexions són processos inherents a la producció cultural i , per això, l´art és significatiu per a la societat més enllà del gaudir estètic.

Com a dispositiu per produir i disseminar coneixement , la institució cultural avui té la responsabilitat de treballar per a la societat i també amb la societat.

Tenim que treballar tots plegats amb el convenciment que l´art i la cultura són un indret fèrtil per produir i distribuir coneixement en la societat i requereix que aquest treball pugui ser construït i compartit en tot l´espai social.

Tots i totes les persones i els artistes dels nostres barris de Terrassa, ocupen una posició clau en la producció de coneixement a través de l´art, i és per això que cal vetllar per la seva llibertat creadora i alhora facilitar-los els mitjans més idonis per realitzar i difondre el seu treball.

La nostre intenció és que aquesta exposició sigui la primera, d’aquest projecte i esperem que tingui continuïtat animant a les Associacions de Veïns de la nostra ciutat en aquest projecte de barris.

Ferran Peña

Comparteix