Raval, Raval…

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat Antoni Verdaguer i “ Raval , Raval…”
Fotografies de Vicenç Massana  Veure fotos

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va estar el lloc escollit per Antoni Verdaguer per presentar el seu treball, “Raval”, un documental que tracta de copsar la pluralitat d’aquest barri barceloní ,com molt bé ens ha explicat

La cinta és, un híbrid entre documental i ficció. Hi apareixen un centenar de personatges, la majoria sense cap experiència en la interpretació, i molts són de fet veïns del barri. Es tracta d’una mirada oberta i sense embuts a la realitat dels carrers del Raval de Barcelona.

L´Antoni Verdaguer em va comentar : “he conegut gent que m’han aportat les seves vivències, algunes de les quals estan reflectides a la pel·lícula, i penso que el que he volgut donar és aquesta pluralitat de tot: de cultures, d’ètnies de diferents llocs, d’activitats laborals i artístiques que té el Raval”.

De fet, va viure 12 anys al barri, i es confessa absolutament seduït per l’ambient que s’hi respira. Amb Raval ha volgut fer un mosaic de totes les realitats que hi ha trobat, tant les negatives com les positives.

Ferran Peña

Comparteix