Dibuixar allò que veus allà on vas

Resum de l’activitat “Què és l’urban sketching?”, elaborat per Ferran Peña

Fotografies de Yol Llubes  Veure fotos

“Dibuixar allò que veus allà on vas”. Aquest és l’objectiu dels Urban Sketchers, és a dir, dibuixants d’esbossos de carrer.

Recorren els llocs més emblemàtics de la ciutat per captar la seva essència i plasmar-la als seus quaderns.

Quan comença el procés creatiu, tots els artistes tenen a mà un paper on gargotejar les primeres idees, els primers esbossos.

Hem vist últimament els aparadors de les botigues associades a Terrassa- centre amb diferents obres artístiques realitzades pels Urban Sketchers de Terrassa.

Una exposició a l’aire lliure amb la que, tot passejant pels carrers, la ciutadania pot gaudir de l’art i els dibuixos dels racons i edificis més emblemàtics de la nostre ciutat.

Una activitat lúdica i creativa per a tots els públics amb la que l’entitat vol fomentar la cultura i el comerç local i, alhora, fer ciutat.

L’art urbà és un dels fenòmens mundials actuals més en auge.

Els Urban Sketchers són una comunitat artística que busca, a través del dibuix urbà, explicar els entorns dibuix a dibuix , com ens han acabat d´explicar .

D’aquesta manera, dibuixen ciutats i pobles, així com edificis emblemàtics o racons característics, i plasmen a les seves obres tot el que observen i viuen a cada lloc.

Moltes gràcies – Amelia Estrada – Felip Planas i Antoni Fernández.

Moltes gràcies també a la Montserrat de la Torre i al personal de la Biblioteca per la seva ajuda , moltes gràcies també Jaume Avalos per el nostre treball conjunt – Ateneu Terrassenc i Associació de Veins del Barri – i moltes gràcies a tots vosaltres per venir.

Ferran Peña

Comparteix