Conrad Fontelles “Pickman”, llums i ombres d’un personatge atípic

Crònica de l’activitat a càrrec de Ferran Peña
Fotografies: Yol Llubes Veure fotos

Conrad Fontellas va ser un reconegut enginyer tèxtil terrassenc que, entre altres coses, va inventar l’astracan sintètic i que en un moment d’èxit de la seva vida va voler entrar al món del cinema com actor i productor amb el pseudònim de Mario Pickman i això va ser la seva decadència i ruïna personal.

Les llums i ombres d’un personatge atípic , com hem pogut comprovar a la pel·lícula que ens ha mostrat l’Antoni Verdaguer.

La Fàbrica de teixits de llana del Conrad Fontellas estaba dintre del carreró industrial situat al carrer Sant Leopold, 63, on encara es transmet la història d’aquest indret excepte la casa del Conrad que es va enderrocar per a fer-hi habitatges , justament al costat fent cantonada amb el carrer de Sant Valentí.

El recordo amb el Gorro d´atrakan sintètic , que ell havia inventat, a la plaça Vella als anys 70.

Jo hi parlava moltes vegades amb ell , anava amb una gavardina clara, bastant tronada, i era fàcil trobar-te’l en qualsevol bar de Terrassa.

Finalment qui en va tenir cura d’ell va ser la Lurdes dels Amics de les Arts,on a vegades s’asseia al piano i cantava una lletra que deia “Jo a vostè no el conec de res …

Va morir el 20 de novembre de 1975, el mateix dia que moria el dictador, amb una repercussió molt minsa en els mitjans de la ciutat.

Ferran Peña

Comparteix