Conversem amb Adrià Font

Resum elaborat per Ferran Peña, de la xerrada del dissabte 5 de juny a l’Ateneu Terrsassenc
Les fotografies són de Llorenç Pomar [veure fotografies]

De nen em passava el dia al Social, on el meu avi, el Serapio, era el cafeter… es deia Adrià com jo, però li deien Serapio perquè el seu avi se n’havia dit.

Doncs allà, els caps de setmana, mentre la gent prenia el cafè, s’oferien concerts amb una orquestrina de 15 músics i jo m’embadalia escoltant i mirant el bateria, i per això quan tenia 6 o 7 anys el meu pare que era fuster , em va construir una batería de fusta , força rudimentària però meravellosa.

Introducció

Adrià Font va néixer a Terrassa el 16 d’agost de 1945.

El seu ofici és el de tècnic d’aparells electrònics , la seva afició l’alpinisme i també com no, el jazz.

El Adrià Font quan era un nen , es quedava bocabadat mirant el baterista de les orquestres, que per les festes Majors actuaven a Terrassa.

Aquesta inquietud es va anant consolidant als pocs anys ,quan com si fos un joc, juntament amb el seu cosí Joan Font, i en Jaume Puig, van formar un petit conjunt musical , l’Orquestra Estrella.

Una mica més tard, connecta amb en Josep Puigbò, molt més preparat musicalment, essent, des d’aleshores un mestre inseparable.

D’aquí surt un primer grup, ja amb una certa entitat: The Blue Angels, com a formació de música més propera al jazz, amb Josep Mª Farràs que ès qui injecta mès entusiasme per aquesta música.

A partir d’aquests moments toca amb Swing Society , tocant jazz tradicional al costat de Wim van der Brugen.

Ha participat en diverses formacions de la nostra ciutat com el famós Modern Jazz Quintet , el Quintet d´Egara i altres formacions al voltant sempre de la Jazz Cava.

Ha acompanyat a figures com Tete Montoliu , Slide Hampton ,Dizzy Reece , Lou Bennet , Johnny Griffin , Budy Tate , Benny Waters , Marc Alibert , Pony Poindexter , Gene Connors , Hal Singer , Bill Coleman , Jack Labrunie , Carrie Smith , Guy Lafitte , entre altres músics de talla internacional.

Va ser Capgròs de l´any 1999 .

Va ser triat “ Terrassenc de l´any 2002.

Va ser triat “ Jazz Terrassa Man “en l’any 2009.

Adrià Font és un dels grans noms del jazz i encara continua en actiu.

** Com a alpinista ha participat en expedicions del Centre Excursionista de Terrassa al Saypal – 1985 , Makalu – 1988 i 1990 i K2 – 1993.

El Adrià Font ha dividit la seva xerrada en dues parts:

Una dedicada a la part alpinista i l’altra a la seva vida amb el jazz.

Ha començat parlant de jazz, sobretot dels seus seves inicis explicant amb molta il·lusió les sensacions que va tenir amb la seva primera bateria.

Ha anat recordant diverses parts de la seva carrera fins arribar a la formació Swing Society, ja que va ser la pionera del jazz a la nostra ciutat.

M’ha agradat molt tot el que ens ha explicat de la seva relació musical amb l’organista nord-americà Lou Bennet, tot musica i sentiment.

Hem recordat els grans concerts que havia fet amb el Tete Montoliu i ens ha explicat moltes anècdotes amb músics internacionals que ha tocat.

La part de l’Adrià Font alpinista ha estat intensa i molt atrevida, digna d’una persona que aprecia la muntanya i la respecta.

Ens ha explicat detalls de diverses escalades a la zona de l’Himàlaia molt emotius i dignes d’admiració molt ben documentats per diapositives.

Punt final

Adrià Font , bateria de jazz i també amant de la natura i especialment de la muntanya .

Un músic amb majúscules amb les més fermes tradicions i senyals d’identitat d’una terra i d’una ciutat, la seva, que és Terrassa.

Adrià Font és un dels grans noms del jazz a Terrassa i fora de Terrassa.

És pioner en la formació de grups jazzístics a casa nostra.

Adrià : Avui reps una nova distinció , la de tots nosaltres i la de l´Ateneu Terrassenc.

Aquest és el nostre aplaudiment .

Moltes gràcies

Ferran Peña

Comparteix