Una història de resistència i de deportació femenina

Resum elaborat per Ferran Peña, de la visita a l’exposició “Resistents i deportades”, al Museu Municipal Castell (MMUC) de Rubi.

Fotografies de Matilde García Veure fotografies

Resistents i deportades, és una producció de l’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme que arriba a Rubí gràcies al conveni subscrit entre aquesta entitat i l’Ajuntament.

La mostra aborda la història de la resistència i deportació femenina a partir de les experiències de dones de diferents nacionalitats europees, posant especial èmfasi a les republicanes espanyoles i al camp de concentració de Ravensbrück, destinat exclusivament a dones.

Resistents i deportades és una combinació d’informació històrica i de escrits i dibuixos dels protagonistes.

L´exposició s´estructura en set àmbits: Rostres i paraules: 19 experiències de dones deportades, que inclou la història de la rubinenca Neus Català i Pallejà; Guerra d’Espanya i exili; De la resistència… als camps; El camp de Ravensbrück: ubicació i construcció; Les deportades; El final de Ravensbrück i les transferències a Mauthausen; i Recordar, commemorar: les instal·lacions actuals.

Amics :

Hem de buscar la manera de fer divulgació a peu de carrer i apropar-nos a la ciutadania.

Ens serveix com a eina per combatre els estereotips, les discriminacions i els discursos de l’odi que són tan presents avui dia.

Ferran Peña
19/11/2022

Comparteix