Miquel Llonch ens mostra “La ciutat del silenci”Aquest dissabte, 12 de setembre, hem tingut el plaer de visitar l'exposició "La ciutat del silenci", acompanyats del seu autor, en Miquel Llonch. Us oferim un resum de l'activitat.

Bon dia : Tenim el plaer de tindre amb nosaltres al autor d´aquesta exposició Miquel Llonch.

Miquel Llonch

Miquel Llonch (Terrassa, 1963) Va estudiar fotografia a l’Institut d’estudis Fotogràfics de Catalunya, realitzà tallers amb Paolo Roversi, Antoine d’Agata, Nadav Kander i Pierre Gonnord i des de l’any 1995 treballa com a fotògraf independent.

En els seus treballs personals, Llonch tracta sobretot temes de proximitat. L’any 2012 ja va publicar el llibre “Pels camps d’or” que són una sèrie de paisatges i retrats nocturns fets als entorns de la ciutat de Terrassa.

Miquel Llonch mostra "La ciutat del silenci"

L’estat excepcional en el que es trobà la ciutat a partir del mes de març degut a la crisi provocada per la COVID-19, és el marc en el que el fotògraf terrassenc Miquel Llonch ha treballat, sortint al carrer i redescobrint una ciutat inèdita, en silenci i buida.

En el seu recorregut per Terrassa, Miquel Llonch ha convidat persones desconegudes que s’ha creuat a compartir la seva experiència personal.

El Miquel ens ha anat presentat cadascuna de les seves fotografies que també hem anat comentant entre tots. Vull destacar l'ordre de la posició de cadascuna respectant la traçabilitat respecte a l'inici de l'estat de confinament fins els nostres dies.

Molt bon treball.

Punt final

Després de trobar-nos en ciutats insòlites travessant la pandèmia, la incertesa i el drama en moltes situacions, Miquel Llonch ens ha portat a descobrir i reflexionar sobre una ciutat diferent. La seva ciutat, Terrassa, com la majoria de pobles i ciutats, ha adoptat una desconcertant fisonomia que convida a replantejar-se quina ciutat volem.

Encertada és la seva afirmació en citar al fotògraf italià Paolo Roversi "si no coneixes la foscor no pots ser sensible a la llum. És com la música: no pots gaudir d’una nota si no coneixes el silenci".

I el Miquel afegeix: no es pot gaudir d’una ciutat si no la coneixes amb la quietud.

Moltes gràcies.

Moltes gràcies també a Canal Terrassa TV , per l'interès que han tingut en estar amb nosaltres. A continuació podeu veure la notícia recollida als seus informatius.

Fotografies de Llorenç PomarComparteix