Marta Rodríguez Palau ens ha presentat “Retrats Reinventats”

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat “Marta Rodríguez Palau ens presenta: Retrats Reinventats“, celebrada el passat 3 d’octubre.
Fotografies de Yol Llubes  Veure fotos

Retrats Reinventats es una col·lecció de sketchos que combina les tècniques de pintura a l’oli i el
grafit, i pren com a referència retrats de reconeguts artistes com Sorolla o Manet, tot reinterpretant-los amb la meva mirada personal i donant-los un to contemporani que permet establir un diàleg entre el present i el passat.

Reinventar la vida és aprendre a aprendre, a reconstruir i a construir, a donar sentit a allò improbable, és aprendre a preguntar, a qüestionar-ho tot pel gust de conèixer, i pel plaer de descobrir.

Els processos artístics permeten a l’ésser humà transcendir la realitat quotidiana i endinsar-se en un món d’imatges, més enllà del que és cognitiu i dels processos lineals del pensament.

Al llarg de la història, molts artistes s’han inspirat en altres per fer obres noves. Aquesta tendència, coneguda com a apropiacionisme, va ser especialment popular al segle XX, moment en què els creadors van experimentar més que mai abans.

La Marta ens ha explicat que “a l’art, especialment a les pintures, els humans han dominat la destresa de crear experiències visuals úniques component una interacció complexa entre el contingut i l’estil d’una imatge.
Fins ara, la base de l’algorisme d’aquest procés és desconeguda i no existeix un sistema artificial amb semblants capacitats”.

Ferran Peña

 

Comparteix