Fugir de l’oblit

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat celebrada el28 de maig a l’Ateneu
Fotografies de Yol Llubes 

Documental – Fugir de l’oblit – escrit i dirigit per l´Abel Moreno Pradas.

Abel Moreno és llicenciat en cinematografia i audiovisuals a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, a l’especialitat de guió cinematogràfic.

Ha treballat en gairebé tots els àmbits i formats dins del món audiovisual, tot i que s’ha especialitzat en el cinema documental de caràcter social.

L’any 2001 co-realitza el documental “Aigua, la font de la vida” produït per Pere Portabella i la Plataforma en Defensa de l’Ebre, premiat al Festival de Cinema de La Bisbal. Produeix nombrosos treballs, entre els quals destaca “Contracorrent”, documental que recull diversos premis l’any 2006: millor documental al Festival de Cinema de Girona (2006) i al Festival del Riu, Menció especial del jurat al FICMA i participa en la Secció Oficial del Festival MEA, a Turquia.

“Fugir de l’oblit” ha retratat el viatge reconstructiu que en Pitu (Josep Busó Pons) emprèn per tornar a visitar els indrets pels quals va transitar durant els seus 4 anys d’exili.

Aborda la recerca de la identitat d’un home, a través de la qual es perfila la nostra identitat col·lectiva, ja que part important dels records que conformen la identitat d’aquest home són vivències en primera persona d’alguns dels episodis que han marcat la nostra història recent i, per tant, són alguns dels pilars que sustenten la nostra memòria col·lectiva.

Molt bon treball.

FERRAN PEÑA

 

 

Comparteix