Enric Cama, un lluitador per un món més just

Resum elaborat per Ferran Peña, de la conferència celebrada al Centre Cívic President Macià.
Fotografies de Yol Llubes VEURE FOTOS

Històricament, les societats avancen gràcies a persones que es rebel·len i trenquen amb els convencionalismes. En aquesta ciutat, en aquest país, hi ha hagut tota una generació de dones i homes, moltes vegades silenciosa, que ens va fer avançar, que va recuperar molts drets i llibertats polítiques, sindicals i nacionals que ens havien arrabassat després del cop d’estat contra la Segona República.

Una generació que ens ha llegat la possibilitat de pensar, de manifestar-nos, de parlar, de votar i elegir lliurement.

L’Enric Cama Colomés és una d’aquestes persones.

És d’una generació que ve de lluny.

Persones que van rebutjar ser súbdites i es van capficar a continuar sent ciutadanes, que optaren per viure vides dominades per la confiança en un futur lliure.

L’Enric Cama és un terrassenc nascut al barri de Gràcia de Barcelona que va arribar a la nostra ciutat l’any 1980.

Com a persona d’una gran cultura militant i amb una llarga trajectòria en el PSUC i ICV, ràpidament va assumir  responsabilitats de direcció política en els àmbits comarcal i local.

És un historiador, un mestre, com ha demostrat tant des de les aules de l’Institut Nicolau Copèrnic com en les seves col·laboracions amb l’Associació de Mestres Alexandre Galí explicant la història de Terrassa.

L’Enric és un polític, un artesà de la política. Sap que la política neix dels valors i de les emocions, que la política són idees, projectes, i que la fan les persones.

Aquesta és la motivació profunda que el porta a treballar per un món millor.

Exigent, reflexiu, home d’acció, amb un diàleg entre la coherència i les conviccions, entre l’esperança i la seriositat i la credibilitat. És la veu del polític contra el relativisme i el populisme, la veu del pensament i la tradició marxista marcada per l’experiència.

Ferran Peña

Comparteix