El poder de seducció del continent africà

Resum elaborat per Ferran Peña, de la conferència “Guarim l’Àfrica que tenim a dintre”, celebrada el 14 de desembre al Centre Cívic Avel·li Estrenjer.
Fotografies: Yol Llubes VEURE FOTOS

Àfrica, aquest gran continent tant proper i tant desconegut, exerceix un gran poder de seducció, potser a poques persones, però amb una intensitat profunda com les seves arrels en aquelles que han quedat rendits als seus encants i a la profunditat del seu pensament.

Si pensem amb el gruix del que ens difonen els mitjans de comunicació, trobem sempre catàstrofes, guerres, corrupcions, malalties i desastres. Molt poques vegades els mitjans de comunicació ens obsequien amb notícies positives relacionades amb Àfrica i això fa que en general se’n rebi una imatge esbiaixada, distorsionada per l’enfocament fet amb mentalitat exclusivament europea i ben sovint, amb una manca de rigor professional que aplicat a notícies relacionades amb altres llocs del món, el públic refusaria.

Però més enllà de l’escassa proliferació d’informació africana, més enllà de l’orientació interessada en transmetre sempre desgràcies i aspectes negatius, Àfrica és viva i si és cert que acumula moltes de les desgràcies mundials actuals, també ho és que aquestes no li han vingut soles i que malgrat tot, no només en alguns casos les superen amb èxit i en d’altres són capaços de viure amb objectius propis que ultrapassen l’estricte marc catastròfic amb que ens obsequien els mitjans europeus.

El grup TUBABU , és un grup de treball integrat per persones pluridisciplinars que comparteixen l’interès i el respecte per les diverses cultures africanes.

Tenen l´interès en conèixer més i millor aquest vast continent des de diverses perspectives i diferents zones geogràfiques a través del temps i que avui hem tingut el plaer d´escoltar.

Montserrat Muntada, Carme Pérez, Miquel Domènech, Josep Maria Sans, un gran treball.

Ferran Peña

 

 

Comparteix