Xerrada sobre el Primer Concurs de Cante Jondo a Granada el 1922.

El dimarts dia 10 de maig Ateneu Terrassenc va oferir una xerrada sobre el primer concurs de cante jondo que va tenir lloc a Granada els dies 13 i 14 de Juny de 1922.

El ponent, Josep Lluís Garcia i Cañadas, coautor del llibre “Flamenco en Terrassa”,  va iniciar la xerrada detallant la situació social del moment,  oferint unes pinzellades sobre la restauració borbònica, el trienni bolxevic, la efervescència social i política del moment, la conflictivitat social, les turbulències de la època i les conseqüències d’aquesta important fita històrica.

Entre altres puntualitzacions va fer una breu al·lusió sobre els motius i evolució de la Institución Libre de Enseñanza (ILE) i de la coincidència d’objectius amb els que sens dubte van tenir els organitzadors del concurs.

Aquesta xerrada es la quarta que Ateneu Terrassenc ofereix dins del programa de coneixement i difusió del flamenc, la primera titulada Historia, mágia y duende del flamenco, la segona sobre els diferents estils o palos del cante, la tercera específicament sobre “cantes de las mines” i aquesta darrera sobre el Concurs del 1922 a la ciutat de Granada, una fita extremadament important dins de la historia de la flamencologia.

L’Ateneu Terrassenc amb aquestes xerrades vol ser fidel a un dels seus principis, es a dir, la cultura fa als pobles lliures.

Comparteix