Sensacions, amb el Mag Àlex Ferrer

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat “Sensacions amb el Mag Àlex Ferrer”
Fotografies de Rafael Morante Veure imatges

1 – Introducció

El Mag Àlex és un mag professional, actor de doblatge , actor i sobretot emprenedor, amb una llarga trajectòria en diferents festivals de màgia , actuacions privades i per institucions en actes de tota mena.

Neix el 1994 i ja als seus 5 anys comença la seva vocació per la màgia. Llavors ja va practicant els petits jocs de màgia que va aprenent.

Alhora comença a formar-se en teatre a l’escola per més endavant ser integrant de l’antic grup de teatre Rodamón de Terrassa, amb ell realitza diversos muntatges teatrals com «Tirant lo Blanc», «La sireneta», «Divines Paraules», «La màgia de la música», «Mil i un amors». entre d’altres.

Al 2014 acaba els seus estudis en el pla de formació d’actor de l’estudi d’art dramàtic Nancy Tuñón i Jordi Oliver.

Posteriorment complementa la seva formació amb els estudis superiors de doblatge professional al centre de doblatge Sonygraf, amb l’escola Movie Films.

Actual integrant de la companyia de teatre Farga´m de Terrassa des del seu inici al 2009.

Persegueix grans objectius: Viatjar amb la màgia, experimentar noves formes d’art, i fer arribar la màgia de forma educativa a centres i escoles.

Compromès amb les causes benèfiques que es presentin al llarg de la carrera màgica.

El 22 de maig del 2021 vaig dirigix una Ruta Cultural anomenada “Sensacions d’un entorn amb el Mag Àlex Ferrer “aquí a Terrassa, i organitzada pel nostre Ateneu Terrassenc.

Sensacions d’un entorn era el resultat de la recerca dins d’una zona concreta per buscar noves sensacions i estímuls. La meva intenció era transformar aquestes sensacions en il·lusions, màgia , sentiments o cultura i compartir-los.

Vaig conèixer el Mag Àlex Ferrer mentre estava inspeccionant el terreny i vaig arribar a les portes del seu taller – espectacle.

De seguida vam connectar les nostres sensacions. Era la peça vital que em faltava per acabar d’escriure aquesta ruta i la seva aportació va ser màgica a aquest projecte.

2 – Obra i procés

Ens ha explicat la seva carrera i experiències per mitjà de diapositives i amb un vídeo molt interessant. Ens ha delectat amb una sèrie de trucs de màgia magistrals amb la participació d’algunes persones del públic. Un èxit.

3- Punt final

La màgia del Mag Àlex es descriu entre una màgia moderna, divertida i clàssica, basada en el teatre i l’humor, per aconseguir efectes de màgia de saló sense grans mecanismes.

Fa temps que ha començat una carrera màgica incessable amb espectacles per a tot tipus d’esdeveniments i públic, des de aniversaris, casaments, esdeveniments empresarials, gales màgiques en teatres, festes majors, màgia de carrer … etc

Tot això l’ha portat a ser un mag internacional, actuant en països com Itàlia, França, Andorra, Portugal, Països Baixos, Uruguai, Argentina, Colòmbia .. etc.

El mag Àlex col-labora regularment amb associacions sense ànim de lucre amb els seus serveis màgics. Algunes associacions són: Auda, Àfrica Màgica, Creu Roja, Banc dels aliments, Càritas, La Marató, entre d’altres.

Actualment dirigeix ​​lempresa Crea&Educa, un equip de professionals del món artístic dedicat a l’ensenyament d’activitats artístiques en centres educatius, oferint com a activitat principal la màgia i altres cursos com teatre, teatre musical , entre d’altres.

És mestre de màgia de més de 100 alumnes cada curs escolar i porta la seva màgia al món amb més de 150 representacions anuals.

Dirigeix i gestiona l’espai escènic-cultural Cafè-Teatre «L’Artista» així com la botiga de màgia «Manodemago» que és la única botiga de màgia del Vallès.

Comparteix