Projecte Barris de Terrassa, segona edició. Exposició col.lectiva d’art – Biblioteca La Maurina.

Aquest projecte va començar arran de les Rutes Culturals que anem fent de “Barris de Terrassa” a l’Ateneu Terrassenc des de fa uns anys.

La idea és nostra i de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord (que també van col·laborar amb nosaltres a la ruta que vaig escriure i dirigir el 22 de febrer de 2022 al barri).

Ara li ha tocat el torn a l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina donant continuïtat al nostre projecte en aquesta segona edició.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord , de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina i de l’Ateneu Terrassenc, pensem que com en tot procediment col·laboratiu , participació i connexions són processos inherents a la producció cultural i , per això , l´art és significatiu per a la societat més enllà del gaudir estètic.

Com a dispositiu per produir i disseminar coneixement , la institució cultural avui té la responsabilitat de treballar per a la societat i també amb la societat.

Tenim que treballar tots plegats amb el convenciment que l´art i la cultura són un indret fèrtil per produir i distribuir coneixement en la societat i requereix que aquest treball pugui ser construït i compartit en tot l´espai social.

Tots i totes les persones i els artistes dels nostres barris de Terrassa, ocupen una posició clau en la producció de coneixement a través de l´art, i és per això que cal vetllar per la seva llibertat creadora i alhora facilitar-los els mitjans més idonis per realizar i difondre el seu treball.

La nostre intenció és que aquesta exposició que ja és la segona , d’aquest projecte tingui continuïtat animen a les Associacions de Veïns de la nostra ciutat en aquest projecte de barris.

Ferran Peña

Fotografies de Rafael Morante Veure fotos

 

Comparteix