Les connexions entre l´art romànic i el món bizantí.

Resum elaborat per Ferran Peña, de la conferencia “Connexions entre l´art romànic i el món bizantí durant l´edat Mitjana” a l´Ateneu Terrassenc.
Fotografies: Yol Llubes    VEURE FOTOS

Montse Jorba Valero, Presidenta de l’Associació Terrassa amb la Seu d’Ègara -TASE, ens ha ofert una conferencia molt interessant basada en les connexions que hi han, entre l’art romànic i bizantí, les semblances, diferències i conceptes.

Aquests dos estils es caracteritzen per realitzar obres religioses, arquitectura, pintura i escultures.  Provenen d’una mateixa cultura (la romana).

Aquestes dues corrents artístiques van sorgir de la divisió d’una cultura i representen una gran riquesa per al patrimoni artístic i cultural de tot el món.

He llegit una bona part del llibre que Montse Jorba va escriure: – Les Majestats de la Cerdanya-, en el 2017.

El seu estudi, demostra la importància que va tenir el Comtat de la Cerdanya, així com els bisbats de Ripoll i Urgell, en la seva producció i culte, durant els segles XII i XIII.

Vull remarcar també, la importància de tenir aquest tresor cultural únic, localitzat en la nostre geografia i que una persona de la seva rellevància cultural, hagi dedicat el seu temps a fer-ne una recerca històrica i de connexions multi-culturals.

Vull felicitar a Montse Jorba, personalment i en nom de l´Ateneu Terrassenc, per la seva magnífica conferència.

Ferran Peña

Comparteix