L’Ateneu Terrassenc reconeix la trajectòria de Montserrat Busquet i Esteve Cardellach, nous Ateneista i Soci d’honor 2019

L’Ateneu Terrassenc ha celebrat la seva festa anual de màxima projecció ciutadana amb el sopar de germanor  que cada any organitza per atorgar els guardons de Soci d’Honor i Ateneista d’Honor.

En aquesta edició ha recaigut la menció honorífica en el soci nº 3 de la entitat, el Sr. Esteve Cardellach i López, impulsor de la refundació de l’Ateneu en el 1996, fent costat al President del moment, el Sr. Francesc Olivé.

Nadador guanyador del campionat de Catalunya en diferents estils des del 1966 al 1970. Medalla de plata Ajuntament de Terrassa al mèrit esportiu 1970, implicat com a Regidor en el 1984, on va coincidir amb el actual president de l’Ateneu, Sr. Josep Corominas, Professor de mineralogia en el Departament de Geologia de la UAB.

La menció Ateneista d’Honor ha anat a Sra. Montserrat Busquet i Duran, bibliotecària amb una dilatada dedicació en aquest àmbit al barri de les Arenes, a l’Escola La Roda, a Castellar del Vallès, i directora de la xarxa de biblioteques públiques de la nostra ciutat, destacant el mèrit de racionalització i modernització de la estructura organitzativa, i la seva col·laboració amb les entitats culturals, consolidant els premis de narrativa Soler i Palet i en la marató Salvador Espriu en el 2013.

Les trajectòries respectives han estat glosades per la Sra. Noemí Barja en Sr. Cardellach i per la Sra. Maria Gental referida a la Sra. Montserrat Busquet.

En els parlaments respectius s’ha destacat el compromís tan diversificat en el cas del Sr. Cardellach com concentrat en el cas de la Sra. Busquet i ambdós amb fort compromís en el teixit cultural de la ciutat.

La trobada ha transcorregut seguida entre els 103 amics, representats municipals i d’altres entitats incorporant la vessant hedonista d’una bona gastronomia garantida per la delicada cuina de l’Hotel Don Cándido i la cloenda musical que ha estat amenitzada pel Grup Mazur amb un repertori variat de folk europeu que, amb valsos, polques i masurques ha animat a ballar a molts dels comensals.

Imatges de l’acte

Montse Busquet i Esteve Cardellach
Montse Busquet i Esteve Cardellach. Fotografia: Maria Rosa Raspall
Comparteix