L’Ajuntament i l’Ateneu Terrassenc convoquen el X Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet

Guanyadors i guanyadores de l'edició 2018Fins el 30 de setembre es poden presentar les obres candidates al X Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, convocat per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de  l’Ateneu Terrassenc. El certamen està obert a totes les persones majors d’edat que visquin a Terrassa o que estiguin vinculades a la ciutat per motius laborals o d’estudi. Els relats presentats, amb una extensió màxima de cinc fulls a doble espai, poden ser redactats en llengua catalana o castellana, i amb tema lliure. Podeu trobar tota la informació relativa a les bades del concurs a la pàgina web www.terrassa.cat/ca/premis-literaris. Les obres es poden presentar a qualsevol biblioteca pública de la ciutat.

El jurat seleccionarà un màxim de 10 relats, dels que sortiran els tres guanyadors. Aquests relats seran publicats en format llibre electrònic. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el 19 de novembre, en un acte públic a la Biblioteca Central de Terrassa.

Es concediran tres premis. El primer premi serà una targeta-regal per gentilesa de La Casa del Libro (El Cau ple de lletres) per valor de 120 euros. El segon premi, una targeta-regal per gentilesa de Llibreria Cinta per valor de 80 euros; i el tercer premi constarà de tres llibres, per gentilesa de la llibreria La Temerària. Les persones autores dels deu textos seleccionats rebran també dues entrades cadascuna per a l’Auditori Municipal, el Teatre Principal o el Teatre Alegria.

Centenari del llegat de Josep Soler i Palet

El Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, que arriba a la seva primera dècada, pren enguany una rellevància especial pel fet que es compleixen 100 anys del llegat Soler i Palet a la ciutat.

Josep Soler i Palet (1859-1921), historiador, polític, advocat i mecenes cultural, va deixar a la ciutat un important patrimoni, especialment pel que fa al seu fons documental i la seva col·lecció d’art, que constitueixen l’origen de les biblioteques públiques de la ciutat i del Museu de Terrassa. També va ser president de l’Ateneu Terrassenc, des d’on va impulsar el primer certamen literari que es celebrà a Terrassa.

Font: web Ajuntament de Terrassa

Comparteix