La Beatlemanía arriba a l’Ateneu de la mà de Josep Maria Francino

Ahir dia 23 de febrer es va fer la presentació del llibre “Beatlemania. Una crònica personal” a càrrec del seu autor Josep Maria Francino, músic, periodista i, bàsicament beatlemaníac.

Com a músic va debutar l’onze d’abril de 1965 amb el seu primer grup, Els Folls, encara en actiu i a punt de treure un nou disc; com a periodista, pocs dies després de l’actuació del Beatles, el 3 de juliol de 1965, a Barcelona, amb una crònica del concert per Ràdio Terrassa. I des de llavors, música, ràdio i Beatles de la mà, fins avui.

Aquest llibre és un relat apassionat i apassionant de la vida beatlemaníaca de Josep Maria Francino sense renunciar a les dades i documents relatius a la trajectòria musical de les actuacions del quartet de Liverpool recollits en una col·lecció possiblement la millor del possiblement mes important grup de la història de la música. La lectura d’aquest llibre també aporta la crònica d’una època en què l’arribada de la música rock va ser una alenada d’aire fresc per una joventut que vivia ofegada per la dictadura. Van ser la vàlvula d’escapament i la nota de color que ens connectava amb la joventut mundial: un símbol de llibertat
Comparteix