Inaugurada la 6à exposició del Projecte Barris de Terrassa

Resum de l’activitat elaborat per Ferran Peña
Fotografies de Yol Llubes
Notícia al Diari de Terrassa

Avui, divendres 31 de maig, ha tingut lloc al Casal Cívic de Sant Pere, la inauguració de la sisena edició de l’exposició col·lectiva d’art – Projecte Barris de Terrassa.

Hi han participat els artistes: Teresa Jordà, Rafael Aróztegui, Jaume Olivet, Felip Planas, Núria Bueno, Juana Risquez, Yol Llubes, Felicidad Ortiz, Rosa Maria Andrés, Carme Badiella, Teresa Bas, Josep Esponellà, Consol Hernández i Lluís Sol.

Aquest projecte va començar arran de les Rutes Culturals que anem fent de “Barris de Terrassa” a l’Ateneu Terrassenc – des de fa uns anys.

La idea és nostra i de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord (que també van col·laborar amb nosaltres a la ruta que vaig escriure i dirigir el 22 de febrer de 2022 al barri).

Ara li ha tocat el torn a l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Pere, donant continuïtat al nostre projecte en aquesta sisena edició.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord, de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina , de l’Associació de Veïns de Ca N’Aurell, de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou – Zona Esportiva, l’Associació de Veïns del Segle XX, de l’Associació de Veïnes i Veïns de Sant Pere i l’Ateneu Terrassenc: Tenim que treballar tots plegats amb el convenciment que l’art i la cultura són un indret fèrtil per produir i distribuir coneixement en la societat i requereix que aquest treball pugui ser construït i compartit en tot l’espai social.

Tots i totes les persones i els artistes dels nostres barris de Terrassa, ocupen una posició clau en la producció de coneixement a través de l’art, i és per això que cal vetllar per la seva llibertat creadora i alhora facilitar-los els mitjans més idonis per realitzar i difondre el seu treball.

La nostre intenció és que aquesta exposició que ja és la sisena, d’aquest projecte tingui continuïtat, animant a les Associacions de Veïns de la nostra ciutat en aquest projecte de barris.

Ens agradaria molt que vosaltres els artistes, que heu participat en aquestes sis edicions, proposeu idees, com poden ser tallers, exposicions, xerrades.. etc. i ho proposeu a cada president del vostre barri.

També o podeu fer totes les persones que m’esteu escoltant.

Aquest ha de ser un punt d’unió bàsic per a tothom i que reforça aquest projecte.

Des de que vam començar al febrer de l´any passat, ja hem fet cinc activitats al barri de Sant Pere Nord.

També n´hem fet tres a Ca N’Aurell, i en tenim una altre programada per el proper mes de novembre.

També vam fer una activitat al Poblenou el mes de desembre de l´any passat i de moment en tenim una confirmada el 21 de setembre aprofitant les festes de la tardor del barri.

El dia 28 d’abril de l’any passat vam fer la segona edició del nostre projecte i la corresponent exposició col·lectiva a la Biblioteca de La Maurina.

Estem molt contents de poder comentar que la nostra exposició a donat peu, a una sèrie d’exposicions que s’han anat organitzant fins avui dia – la majoria amb artistes amateurs i del barri.

Moltes gràcies Laia Hernández – directora responsable de la biblioteca.

El projecte va endavant gràcies a tots vosaltres.  

Moltes gràcies.

Ferran Peña

Comparteix