Conversem amb Enric Cama, una veu per un Món més just

Resum elaborat per Ferran Peña, de l’activitat celebrada el dissabte 8 d’octubre de 2022 a l’Ateneu Terrassenc
Reportatge fotogràfic a càrrec de Rafael Morante  Veure fotografies

El passat mes de maig , Enric Cama va presentar el seu llibre “ Una esperança permanent “ dins la setmana cultural i reivindicativa del Primer de Maig de Comissions Obreres. El llibre explica la vida de l’Associació d’Expresos Polítics del Franquisme durant el període que el mateix autor va coordinar-la. És una part de l’activitat, el tarannà i l’ideari social i polític de l’Associació, el que es pot trobar entre les pàgines.

L’objectiu és que sigui un instrument d’informació i reflexió política d’acord amb la història de l’entitat, però també que conjugui amb l’actualitat del moment.

L’Associació té una activitat continuada a l’educació a través d’escoles, instituts o centres universitaris. En aquests espais es realitzen diverses jornades per recordar què va passar durant l’època del Franquisme i què representava l’Associació.

L’Enric Cama ha viscut una vida de compromís polític i social amb el progressisme, molt vinculat a l’històric PSUC, amb l’educació, amb l’europeisme, amb els valors democràtics, amb el sindicalisme i amb la recuperació de la memòria històrica perquè totes i tots no oblidem mai què va suposar patir tants anys de foscor durant el franquisme.

La seva és una d’aquelles veus que sempre cal escoltar i que sempre cal tenir en compte com a referent per seguir construint un món més just.

La seva és una veu que hem de reivindicar quan ens parla, ara més que mai, de no perdre el sentit de la unitat democràtica i progressista en uns temps convulsos en què el discurs de l’odi i del neofeixisme està quallant amb impunitat a les nostres institucions.

Hi ha conquestes democràtiques que ha costat molt aconseguir-les.

Hi ha qui ha mort o ha patit empresonament (com ell mateix) perquè avui gaudim d’un estat del benestar i d’una societat que té la democràcia com a base per funcionar.

Ferran Peña  

Comparteix