Cèlia Ros participa en l’Assemblea General de la Federació d’Ateneus

Una vuitantena de membres d’ateneus, casals, casinos i orfeons del país, entre els quals s’hi trobava la vicepresidenta de l’Ateneu Terrassenc, Cèlia Ros, han participat a l’Assemblea General de Socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), celebrada aquest dissabte, 12 de març a la seu del Patronat de La Passió. Amb la voluntat d’enfortir el moviment ateneístic i millorar les capacitats de la FAC, el projecte per aquest 2016 inclou la producció d’un documental audiovisual entorn al sector, la creació d’una app per a dispositius mòbils; l’expansió de delegacions territorials i la consolidació del projecte «Amigos de los Ateneos», que posa en xarxa entitats similars d’arreu del món.

Durant el 2015, la Federació d’Ateneus ha visibilitzat el món ateneístic amb l’edició d’un llibre i una exposició històrica; ha desplegat eines de cohesió i pertinença amb la creació de les delegacions territorials i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC); i ha facilitat recursos a les 170 entitats sòcies actuals per a servir d’interlocutor legítim amb l’Administració.

El president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals, manifesta que «l’any 2016 ha de permetre assolir la consolidació de l’estructura territorial; l’impuls de la XTAC; la presència de la visió ateneística al 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat, i l’increment de recursos per a programes de beques adreçades a famílies en risc d’exclusió social que fan activitats a les nostres entitats».

El Patronat de La Passió d’Esparreguera celebra aquest 2016 el seu 75è aniversari. Josep Cuscó, president de l’entitat, assegura que «avui l’espectacle de La Passió és fruit del treball d’una família de 800 veïns d’Esparreguera».

L’Assemblea ha ratificat la inclusió del Cercle Català de Madrid a la Federació. Membres de 41 entitats, han aprovat la memòria d’activitats i l’estat de comptes del 2015, i un pressupost de 400.000 € pel 2016.

La trobada dels ateneus ha coincidit, a la tarda, per participar a la setena sessió de les Jornades Precongressuals al 3r Congrés de l’Associacionisme i el Voluntariat organitzat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya. Representants de vuit entitats han posat a debat les necessitats i reptes del sector al voltant de 5 eixos clau que permetran fer una fotografia de la realitat i necessitats del teixit associatiu del país: el dia a dia de les entitats; els recursos de les entitats; la relació amb l’Administració; la comunicació i el treball en xarxa.

De les 17 sessions territorials prèvies al certamen que arribarà el mes de juny, en sortiran les recomanacions per transformar o consolidar les normatives, les regulacions, les pràctiques o les actuacions que impactin en el sector.

La inscripció per a la resta de sessions programades fins al 18 d’abril encara és oberta al portal www.xarxanet.org. Un cop portat a terme aquest procés participatiu, durant el mes d’abril i maig de 2016 es treballaran les conclusions dels diferents grups i ponències per tal de celebrar, durant el mes de juny de 2016, una trobada conjunta final per aprovar les conclusions del 3r Congrés Català i permetre així posar les bases del III PNAV.

Comparteix