Barris de Terrassa: Plaça de Catalunya – Escola Industrial

Resum, elaborat per Ferran Peña, de la ruta cultural al Barri de Plaça de Catalunya – Escola Industrial.
Fotografies de Yol Llubes  Veure fotos i Maria Rosa Raspall   Veure fotos

Hem començat parlant dels principis i orígens del barri.

L´any 1921, l’arquitecte municipal Melcior Vinyals  definia aquesta àrea de la ciutat com el barri de Can Gorgs, per la masia situada a l’est de l’actual plaça de Catalunya, al començament del carrer de Jacint Elias, enderrocada arran de la urbanització de l’avinguda de Barcelona, que va partir el mas.

Us he explicat que era la Masia de Can Gorgs, aspectes importants i el que va significar pel barri.

Us he explicat la història de la Plaça de Catalunya , hem comentat els punts més importants que s’hi troben amb la col·laboració de la Montserrat Trullàs i Rey, el Kiko Melero i tots vosaltres.

Hem vist una Associació de Veïns del barri , formada per unes persones que , de manera desinteressada , dia a dia treballen per la convivència i la recerca de solucions als problemes amb que es pot trobar qualsevol veí o veïna del barri.

Hem parlat del Camí Vell dels Ametllers a Can Gorgs , actual carrer de Lleó Xlll , el Kiko Melero ens ha fet uns cometaris molt interessants.

Un record i reconeixement a la Pastisseria Núria , una passió pel treball ben fet que ens acompanya des de l´any 1962 en les celebracions, reunions i trobades tan pròpies de la nostra cultura.

L´Antic Mercat del barri des de 1951 , encara esta present.

Recordem la pedra “Stolpersteine“ que hem trobat a davant la casa amb el número 48 de la Carretera de Castellar.

Homenatge i reconeixement als terrassencs que, en el marc de la Guerra Civil espanyola i la Segona Guerra Mundial (1936-1945), van ser deportats als camps de concentració nazis

Us he parlat i explicat l’historia de l´Escola Industrial des de el 1880 fins el nostres dies.

Moltes gràcies Montserrat Trullàs i Rey i Kiko Melero de l´Associació de Veins del barri , per la vostre atenció en tot moment , col·laboració i amistat

Moltes gràcies Carles Carreras , gerent de la Pastisseria Núria per la teva amabilitat i professionalitat.

Moltes gràcies al David Guarch i al seu pare del Mercadillo, pel servei i serietat durant 41 anys que han donat al barri.

Potser m’he deixat moltes coses per explicar o organitzar en escriure aquesta ruta que són molt importants i significatives per el barri.

Hi ha i ha hagut moltes persones que han treballat pel barri, alguns estan aquí, o no han vingut. I altres, els que ja no es troben amb nosaltres els enviem un recordatori d’agraïment i vull que sàpiguen que  els portarem sempre al nostre cor.

Moltes gràcies.

Ferran Peña

Comparteix