El nou orgue de la Sagrada Família de Terrassa ja sona al Taller d’orgueneria Acitores

Mig centenar de membres de l’Ateneu Terrassenc, acompanyats pel rector de la Sagrada Família, Josep Esplugas i el professor d’orgue del Conservatori Professional de Música de Terrassa, Jordi Figueras, director tècnic del projecte; i per destacats organistes, entre els quals es trobaven Joan Casals, organista de la Catedral i alumnes del Conservatori, es van desplaçar aquest cap de setmana fins a la localitat de Torquemada, a Palència, per conèixer el nou orgue que s’està construint al Taller de orgueneria Acitores, i que ha estat possible gràcies al suport de la família Freixas, que també va participar en la visita .

L’orgue s’instal·larà en els propers mesos a la Parròquia de la Sagrada Família i, a més d’enriquir el culte en aquest temple, ampliarà l’oferta cultural de la ciutat amb la celebració de concerts de primer nivell.

Durant la visita a l’orgue en construcció, els assistents van poder escoltar els primers sons que brollen d’aquesta immensa obra d’art, que constarà de tres teclats de 56 notes cadascun, un teclat pedaler de 30 notes i 41 registres, de manera que ofereix grans possibilitats als organistes i permet interpretar obres de tots els estils i èpoques . Així ho van poder comprovar els organistes assistents a la visita.

El viatge, que tenia la música d’orgue com a protagonista, va incloure visites i concerts en els instruments del Conservatori Professional de Música de Palència i Catedral de Logronyo, construïts per orgueneria Acitores, i les esglésies parroquials de Santoyo, Támara de Campos, Frómista i Amusco, joies singulars de la orgueneria barroca, totes elles restaurades per aquesta empresa .

Tant el Conservatori Professional de Palència com el Cabildo Catedralici de Logronyo, el Bisbat de Palència i les Parròquies en què es troben els instruments es van bolcar en facilitar i presentar els orgues i mostrar als assistents el ric patrimoni religiós i cultural dels temples que els acullen. Altres institucions com la Diputació de Palència, ajuntaments i establiments turístics van prestar la seva col·laboració per fer realitat aquesta visita .

Durant els seus tres dècades de trajectòria, el Taller d’ orgueneria Acitores ha construït més d’un centenar d’orgues de nova planta, entre ells el del Santuari de Santa Gemma, a Barcelona; Conservatori Superior de Música de Salamanca; el Santuari de Covadonga (Astúries ) o les parròquies de Sant Tomàs de Canterbury a Avilés ( Astúries ) i Sant Nicolau de Bari a Orio ( Guipúscoa ) i Sant Jaume i Santa Anna a Benidorm. A més, ha restaurat més de cinquanta instruments a Espanya, Filipines i Portugal

Comparteix